Smještaj

Vodič - Hrvatska općenito

Hrvatska u brojevima
  • Broj stanovnika: 4 456 096
  • Površina kopnenog dijela: 56 542 km²
  • Glavni grad: Zagreb
  • Službeni jezik: hrvatski
  • Valuta: Hrvatska kuna (100 lipa)
  • Pozivni broj: +385
  • Vremenska zona: UTC +1 (ljeti UTC +2)

Hrvatska iz godine u godinu ulaže u razvoj smještajnih kapaciteta te je ponuda sve bogatija i ugodnija za goste. U ponudi je privatni smještaj iznajmljivača poput apartmana, soba, kuća za odmor, vila, kuća u robinzonskom stilu ili pak standardni hotelski smještaj. Raspon cijena smještaja je različit i ovisi o veličini smještaja i kategorizaciji. Apartmani su kategorizirani od jedne do pet zvjezdica. Prosječni apartman za ljetovanje ima 3 zvjezdice, a za one željne luksuza tu su i apartmani s četiri zvjezdice. Hoteli u ponudi imaju i predsjedničke apartmane, tako da je ponuda zaista šarolika. U Hrvatskoj u ponudi smještaja prevaladavaju apartmani i sobe. Sobe dolaze s privatnom kupaonicom, osim eventualno u hostelima koji nude spavaonice sa zajedničkom kupaonicom. Odaberite svoju destinaciju iz snova na Jadranskoj obali i rezervirajte idealan smještaj za vas.

Hrvatska
, zemlja s tek nešto više od 4 milijuna stanovnika, nudi pregršt mogućnosti za odmor. Volite li istraživati prirodu, kulturu iz antičkih vremena, baviti se sportskim aktivnostima ili uživati u čarima čistog mora i pitoresknim pejzažima - Hrvatska je odličan izbor za putovanje.

Smještena na istočnoj obali Jadranskog mora, Hrvatska se može pohvaliti sjajnim prirodnim i kulturnim bogatstvima. Ima preko 1200 otoka i hridi, čak 8 predjela proglašeno je Nacionalnim parkom, a ima i 11 Parkova prirode. UNESCO je na području Hrvatske 7 spomenika zaštitio kao dio svjetske kulturne baštine.

Hrvatska je u svom mediteranskom i kontinentalnom dijelu bitno različita – od prirode i vegetacije, preko kulturnih utjecaja sa sjevera i juga Europe, do gastronomskih delicija, pa čak i mentaliteta njezinih stanovnika. Često ćete čuti kako su sjevernjaci nešto odmjereniji, dok su južnjaci ležerniji i glasniji. Na samo 55 tisuća kilometara kvadratnih, koliko Hrvatska otprilike ima, možete uživati u raznolikosti doživljaja koje vam nudi.

Iako Hrvatska u svom kontinentalnom dijelu ima pregršt zanimljivosti, još uvijek je priobalni dio nešto popularniji. Možda zato što je Hrvatska na mapi putovanja najčešće rezervirana za ljetovanje pa se krajolici uz more nameću kao logičan izbor.

Jadranske regije – Istra, Kvarner i Dalmacija – posjetitelje će oduševiti doživljajem koji je Hrvatska turistička zajednica sažela u sloganu "Mediteran kakav je nekad bio". Pregršt predjela koji su sačuvali mnogo od svoje izvorne ljepote, koji nisu narušeni industrijalizacijom, oduševit će svakog turista. Također, Jadranska obala očarat će gastronomijom, tipičnom za Mediteran, kao i činjenicom da se još uvijek na tržnicama može pronaći pregršt svježeg voća i povrća. Nebrojeni kulturni spomenici koji sežu do prapovijesnih vremena, preko ostavštine antičkog Rima, do danas, priča su za sebe. Najviše od svega, odmor na prelijepim plažama uz čisto Jadransko more obećava nezaboravno ljetovanje za cijelu obitelj.


Pročitajte više o...

 Cijene u Hrvatskoj

Cijene u Hrvatskoj

 Gastronomija

Gastronomija

 Informacije za putnike

Informacije za putnike

 Kultura

Kultura

 Priroda

Priroda

 Putovanje

Putovanje

 Suveniri iz Hrvatske

Suveniri iz Hrvatske

Smještaj
Povratak na vrh