Smještaj

Novigrad, Istra - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Šarmantna ribarska naselja Rivijere Novigrad na sjeverozapadnoj obali Istre okupljena su oko istoimenog grada-luke. Jednim pogledom cijela Rivijera Novigrad može se obuhvatiti iz deltaplana koji na panoramski let polijeće iz mjesta Karigador.


Jedinstveni spoj ugođaja prošlih vremena i modernog ambijenta Rivijere Novigrad

Grad Novigrad mami posjetitelje na istraživanje kulturne baštine koja se otkriva unutar očuvanih srednjovjekovnih gradskih zidina, naknadno ukrašenih renesansnim okruglim kulama. Pokraj nekadašnjih gradskih vrata stražari četvrtasta kula, a lođa Belveder jedinstvena je po tome što je jedina u Istri smještena pored mora. Među mnoštvom kulturnih zanimljivosti kojim Novigrad očarava vrijedi istaknuti i župnu crkvu sv. Pelagije i sv. Maksima.
S druge strane, Novigrad se može pohvaliti jednom od najsuvremenije opremljenih marina na Jadranu.
I druga su mjesta Rivijere Novigrad - Karigador, Dajla, Paolija - unatoč dugoj turističkoj tradiciji ostala okružena netaknutom prirodom. Dajla će, osim uživanja u hladu stoljetnih borova na jednoj od brojnih kamenitih i pješčanih plaža, ponuditi i razgledavanje otmjene ladanjske vile Grisoni, čija povijest započinje u antičko doba.


Neobične tajne Rivijere Novigrad

Nepopravljivi romantičari uživat će u šetnjama uz more Rivijere Novigrad gdje će imati priliku vidjeti tradicionalne brodice istarskih ribara, batane, privezane za obalu te se pridružiti brojnim posjetiteljima koji se svakodnevno oduševljavaju zalaskom sunca promatranog sa zapadnog dijela starogradske jezgre Novigrada.
Rivijera Novigrad ljubiteljima aktivnog odmora omogućit će da se otisnu na kanu safari rijekom Mirnom, okušaju se u lovu u riječnoj dolini, uspnu se u unutrašnjost Istre jednom od nekoliko uređenih biciklističkih staza...
Zahvaljujući idealnom geografskom položaju Rivijere Novigrad, jednostavno je posjetiti mnoga zanimljiva odredišta. Limski kanal je poznato uzgajalište riba i školjaka. Spilje Baredinu i Mramornicu nastanjuju neobične životinjske vrste, među kojima je i endemska čovječja ribica. Organizirani su i izleti brodom u Nacionalni park Brijuni, pa čak i u Veneciju.


Čarolija zvukova, okusa i mirisa Rivijere Novigrad

Rivijera Novigrad posebno oživljava ljeti, kada okuplja vrhunske umjetnike na različitim zabavnim, kulturnim i gastronomskim festivalima. Na Novigradskom kulturnom ljetu posjetitelji će imati priliku doživjeti raznovrsni likovni, dramski i glazbeni program. Novigrad Music Nights u srpnju dovodi svjetski poznate glazbenike, a višednevna pučka fešta sv. Pelagija krajem kolovoza publici predstavlja tradicionalne igre i lokalne eno-gastro specijalitete.


Pročitajte više o...

Dajla

Dajla

Fiorini

Fiorini

Karigador

Karigador

Kršin

Kršin

Mareda

Mareda

Nova Vas

Nova Vas

Novigrad

Novigrad

Paolija

Paolija

Smještaj
Povratak na vrh