Smještaj

Pula, Istra - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Rivijera Pula jedna je od popularnijih top destinacija za goste iz cijelog svijeta. U skladu sa svojom popularnošću, Pula nudi širok izbor apartmana i soba. Ljubitelji mora i sunca mogu se kupati u mjestima Banjole i Pješčanoj Uvali, a ukoliko dovedete svog kućnog ljubimca na odmor, možete se u večernjim satima kupati na Galebovim stijenama u Štinjanskoj vali. U našoj ponudi privatnog smještaja u rivijeri Puli, pogledajte izbor smještaja u kojem su kućni ljubimci dobrodošli, ali i klimatizirane apartmane u koje se možete sakriti od ljetnih vrućina.

Rivijera Pula
zauzela je komadić jugozapadne obale Istre. Ronilačke oaze i ulomci prapovijesti u malim mjestima rivijere, egzotični safari na Brijunima te grad Pula s iznimnom spomeničkom baštinom, samo su uvod u atrakcije ovog nezaobilaznog dijela istarskog poluotoka.


Rim ili Beč? Ili ipak jedinstveni grad Pula

Grad Pula najpoznatiji je po Areni, rimskom amfiteatru izgrađenom u 1. st. Jedan od najbolje očuvanih amfiteatara na svijetu, prostor nekadašnjih okrutnih borbi gladijatora, danas pod vedrim ljetnim nebom prikazuje filmove na Pula Film Festivalu i rustikalna je pozornica koncertima svjetskih glazbenih zvijezda.

Pula, osnovana prije 3000 godina, "odvest" će vas u antički Rim. Glavni gradski trg Forum pokazat će kako je nekad živjela Pula, sa svojim hramovima i Zlatnim vratima, slavolukom podignutim u čast rimske obitelji Sergijevaca.

U nekim svojim četvrtima Pula će vas "odvesti" i u Beč. Kao glavna luka austro-ugarske mornarice, Pula je u 19. st. urešena vilama u stilu bečke secesije, od kojih možda najzanimljiviju, "filmsku" priču pripovijeda nekoć elitna vila Casa Trapp.


Rivijera Pula – prapovijest skrivena u pitomim mjestašcima

Banjole, Štinjan i Pješčana Uvala mala su mjesta Rivijere Pula koja svojom spokojnom atmosferom uljuljkuju gosta u apsolutni mir i relaksaciju.

Brežuljkasto zaleđe ovih gradića čuva komadiće prošlosti Rivijere Pula i gradi mozaik za sliku povijesnih događanja na ovom području. Na brežuljku Bumbištu mogu se vidjeti tumulusi – grobna mjesta prapovijesnih stanovnika – a na Vintijanu je vjerojatno najveća ilirska gradina Rivijere Pula, ali i cijelog istarskog poluotoka.

Ronilački raj i bogata ribarska trpeza deviza je mjesta Banjole, a Pješčana Uvala dat će svoj obol gastronomskom prestižu Rivijere Pula s dva restorana koja svi kulinarski vodiči uvrštavaju među najbolje u Hrvatskoj.


Rivijera Pula ispod i iznad razine mora

Rivijera Pula je među ljubiteljima podvodnih užitaka poznata kao idealno odredište za upoznavanje šarenih grebena i fascinantnih morskih prolaza. Najpoznatije ronilačke mete su u podmorju Pješčane Uvale te otoka Fraškerića i Verude.

Iznad morske razine Rivijera Pula fascinirat će Šijanskom šumom, zelenom oazom samo 2 km udaljenom od središta Pule.

Nacionalni park Brijuni točka je na i odmoru na Rivijeri Pula. 14 otoka i otočića pokazat će vam zašto su Brijuni ljetna predsjednička rezidencija, oduševiti safari-parkom, podmorjem s gotovo svim morskim vrstama Jadrana i Šetalištem dinosaura gdje postoje tragovi obitavanja ove fascinantne izumrle životinjske vrste.

Pula - Što raditi, što vidjeti?


Pročitajte više o...

Banjole

Banjole

Jadreški

Jadreški

Loborika

Loborika

Pješčana Uvala

Pješčana Uvala

Pula

Pula

Valtura

Valtura

Vinkuran

Vinkuran

Štinjan

Štinjan

Smještaj
Povratak na vrh