Smještaj

Rovinj, Istra - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Rivijera Rovinj oduševljava pitomim mjestima na obali, brežuljkastim zaleđem, utvrđenim gradovima, arhipelagom... No, Rivijeru Rovinj najbolje ćete zapamtiti po savršenoj atmosferi za odmor.

Grad Rovinj "natiskao" se na brežuljkastom poluotoku pa njegova panorama djeluje kao stožac lijepih mediteranskih kućica. Labirintom uličica stiže se do Crkve svete Eufemije odakle puca pogled na zadivljujući arhipelag.

Rovinj će posjetitelja zavesti pričom o potopljenom poluotoku, očarati muzejom posvećenim drevnom brodu batani, upoznati s bogatstvom podmorja u Akvariju te oduševiti plažama koje se, osim najlakšim pristupom automobilom, može istražiti i ugodnom šetnjom.

Bale, gradić Rivijere Rovinj, predstavit će svoje rimsko i srednjovjekovno lice. Lutanje po okolnim obroncima brda odvest će posjetitelja poljima i šumama, uz drevne crkve i rimske vile, sve do mjesta na pola puta između ekvatora i Sjevernog pola, točno na 45. paralelu.


Čarobni arhipelag i "valovito" zaleđe Rivijere Rovinj

Arhipelag Rivijere Rovinj sastavljen je od 19 otočića i hridi. Otok magaraca bio je, prema legendi, dom bolesnim magarcima u posljednjim danima njihova života, a Sv. Ivan na pučini i danas svjetionikom "pomaže" pomorcima, ali i turistima željnima robinzonskog odmora.

"Valovito" zaleđe Rivijere Rovinj otkrit će drevne brdske gradiće. Dobro očuvana prapovijesna gradina Monkodonja i srednjovjekovni Dvigrad vjerno će dočarati vrijeme kada je život bujao njihovim ulicama. Mrgani će ispričati legendu o kapetanu Morganu koji je u okolici zakopao blago za kojim se još uvijek traga.


Školjke i ribe, ptice i močvare Rivijere Rovinj

Limski kanal na Rivijeri Rovinj nekoć je odjeljivao dvije Rimske provincije, a danas ujedinjuje posjetitelje istarskog "fjorda". Free climbere privlači visokim liticama, avanturiste pričom o mračnim silama u Romualdovoj spilji, a gastronomske hedoniste nadaleko poznatim uzgajalištem riba i školjkaša.

Rivijera Rovinj posjetitelju će pokazati 200 vrsta ptica u močvarnom polju Palud, koje se ovisno o količini kiše "širi" i "skuplja", te demonstrirati povijesni razvoj Zemljine kore u geološkom parku Fantazija.


Rivijera Rovinj - Tour de... ples i umjetnost na ulicama

Rivijera Rovinj voli živjeti na ulicama i trgovima svojih gradova. "Tour po žminjštine" biciklistička je utrka koja označava početak trodnevne fešte – Žminjske Bartulje. Rovinj svoju ulicu Grisiju ljeti pretvara u mjesto najveće ulične izložbe, od vrha do dna prošarano umjetničkim djelima. U "kalendaru zabave" Rivijere Rovinj posebno treba istaknuti Festival plesa i neverbalnog kazališta koji srednjovjekovni Svetvinčenat pokreće u ritmovima suvremenog plesa i teatra.

Rovinj - Što raditi, što vidjeti?


Pročitajte više o...

Bale

Bale

Rovinj

Rovinj

Rovinjsko Selo

Rovinjsko Selo

Smještaj
Povratak na vrh