Smještaj

Umag, Istra - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Rivijera Umag nudi mnoštvo različitog sadržaja – ljubitelji sporta jedva čekaju srpanj kada se održava svjetski poznati teniski turnir Croatia Open, dok ljubitelji povijesti mogu istraživati bogatu povijesnu baštinu Umaga koja seže sve do antičkih vremena.
Iako popularna turistička destinacija, cijene apartmana i studio apartmana u rivijeri Umag i u vrhuncu sezone ostaju povoljne. U rivijeri Umag postoji nekoliko plaža za pse kao što su plaža Laguna u turističkom kompleksu Sol Stella Maris ili plaže turističkog kompleksa Savudrija, stoga ako planirate povesti sa sobom svog kućnog ljubimca, pogledajte u našoj ponudi apartmane koji primaju kućne ljubimce.

U sjeverozapadnom kutku Hrvatske smjestila se predivna Rivijera Umag. Naći se licem u lice s teniskim zvijezdama i "noćnim pticama" sa svih strana svijeta, uživati podjednako u prirodnim čudima i djelima ljudskih ruku, biti dio tradicije kuća za odmor koja potječe još od starih Rimljana: što se još od odredišta za ljetovanje može očekivati?


Na Rivijeri Umag hodajte putem koji su popločala stoljeća

Umag će vas u šetnji njegovim ulicama provest kraj sarkofaga iz petog stoljeća, đenoveške topovske kugle zaglavljene u zidu župne crkve te mjesta gdje je mučenički umro Sveti Peregrin, pokraj plaže koja danas nosi njegovo ime. Za drugu porciju drevnih znamenitosti, turističkim vlakićem napustite Umag i zamijenite ga obližnjim Katorom, gdje starorimske iskopine možete istraživati do mile volje.


Prošlost živi u unutrašnjosti Rivijere Umag

Leđa okrenite obalnoj vrevi i uputite se u unutrašnjost gdje ćete zateći potpuno drugo lice Rivijere Umag. Malo naselje Babići, na izlazu iz Umaga, poziva neodoljivo plavim nebom i mirisnim zelenilom te nudi priliku za šetnju prirodom, lov ili jahanje, u okruženju mirisa i okusa prošlih vjekova.


Uzbudljiva sadašnjost sazdana na slojevitoj prošlosti Rivijere Umag

Središnji događaj u živahnom ljetnom kalendaru Rivijere Umag je kolovoški teniski turnir Croatia Open. Čak i ako vas bijeli sport ne zanima, ne smijete propustiti noćne zabave izvan terena!

Prvog ponedjeljka istog mjeseca započinje trodnevno putovanje u drevna vremena Rivijere Umag - na festivalu Sepomaia Viva. Na njegovim događanjima upoznat ćete se s manje poznatim stranama antičkog života, poput plesa ili izrade mozaika.

Na Tomato Day (dan rajčica) ni slučajno nemojte ponijeti bijelu majicu! Budite spremni za crvenu i slasnu obiteljsku zabavu.

Umag - Što raditi, što vidjeti?


Pročitajte više o...

Babići

Babići

Barići

Barići

Bašanija

Bašanija

Crveni Vrh

Crveni Vrh

Dolinci

Dolinci

Finida

Finida

Fratrici

Fratrici

Lovrečica

Lovrečica

Murine

Murine

Rožac

Rožac

Savudrija

Savudrija

Seget

Seget

Sveti Ivan

Sveti Ivan

Umag

Umag

Valica

Valica

Vilanija

Vilanija

Zambratija

Zambratija

Čepljani

Čepljani

Đuba

Đuba

Smještaj
Povratak na vrh