Smještaj

Istra, upoznajte svoju destinaciju za odmor u Hrvatskoj

Šarolika Istra je zvijezda hrvatskog turizma koja svojom ljepotom desetljećima uveseljava sve posjetitelje. U ponudu smještaja u Istri se ulagalo kroz dugogodišnje iznajmljivanje apartmana, soba i kuća za odmor te je ponuda postajala sve bolja i bolja. Osim ugodnim smještajem uz obalu s pogledom na more i barkama koje se lagano njišu na ljetnom povjetarcu, posjetitelji će se iznenaditi i bogatom ponudom smještaja u unutrašnjosti Istre gdje će šaroliki krajolici i vinske ceste izbrisati sav stres koji se nakupio u užurbanoj svakodnevnici. Odaberite smještaj iz naše bogate ponude kako biste bili korak bliže blagodatima Istre.

Pođite na putovanje najvećim poluotokom Hrvatske i upoznajte šarolikost njegovih boja. Plava Istra će vas notama glazbenih festivala povesti duž obale te vas iznenaditi filmskim spektaklom u pulskoj Areni. Zelena Istra probudit će avanturistički duh na padinama Učke, a okus tartufa pratit će vas kroz ulice srednjovjekovnih gradića.


Gladijatorska povijest osvježena plavetnilom Istre

Poreč, središte plavog turizma, otkrit će blještavilo mozaika iz 3.st. u Eufrazijevoj bazilici, kulturnoj baštini zbog koje se Istra našla na UNESCO-ovom popisu. U Rovinju će vam misli odlutati između 19 otočića i hridi arhipelaga koje, kao na dlanu, pruža sa zvonika sv. Eufemije. Istra vas s najočuvanijom Arenom, nekadašnjim gladijatorskim borilištem, čeka u Puli. Pogledajte najnovije filmove Pula Film Festivala, koje vam daruje pod otvorenim nebom hrvatskog Koloseuma. U ljetnom odmorištu starih Rimljana, Istra vas poziva na Croatia Open ATP. Budite dio svjetskog teniskog turnira koji od 1990.godine čini Umag sportskim centrom poluotoka.


Zelena Istra u filmskoj bajci s okusom tartufa

Zelenilom svojih putova Istra će vas vratiti u davna vremena i odvesti u najmanji grad na svijetu, Hum. Prepustite se magiji starih Kelta u okusu humske tradicionalne rakije – biske. Srednjovjekovni grad Motovun dočekat će vas međunarodnim Motovun Film Festivalom u najbolje očuvanoj utvrdi. Volite li boraviti u prirodi, krenite u potragu za zlatom koje Istra skriva u Motovunskoj šumi, staništu tartufa. Bez obzira na ishod potrage, posjetite Buzet i okusite vrhunac istarske gastronomije na Danima tartufa.


Iz podzemnog kraljevstva Istra se budi safari avanturom

Privlači li vas alpinizam, brdski biciklizam ili slobodno letenje, Istra vas izaziva avanturama svoje najveće planine u Učka outdoor programu. Okušajte se u speleološkom penjanju kod jame Baredine, gdje ćete pronaći i endem životinjskog svijeta - čovječju ribicu. Uz izložbu podzemnih skulptura i opuštajući zvuk kapljica pobjegnite od ljetne vrućine u špilju Feštinsko Kraljevstvo. Posjetite Limski zaljev, poznato uzgajalište školjaka i riba koje će vas osvojiti gastronomskim užicima. Nacionalni park Brijuni, otočje koje Istra zove svojim rajem, povest će vas na safari avanturu, pokazati najrazličitiju floru i faunu te vas osvojiti tragovima dinosaura.


Istra daruje glazbeno ljeto na svojoj pozornici

Neka vas Istra opije plavim notama svjetskih glazbenika na blues festivalu Novigrada. Ljubitelji jazza odmor mogu započeti u Poreču sa zvučnim imenima Valamar Jazz Festivala. Ako biste radije osjetili pravi ribarski duh, provjerite zašto je Rovinjska noć najposjećenija ljetna fešta na Jadranu. Na istoku, Istra u sklopu Labin Art Republike spaja noćno razgledavanje grada s umjetničkim nastupima na ulicama Labina.

Istra - Što raditi, što vidjeti?


Pročitajte više o...

Istra

Rivijera Fažana

Istra

Rivijera Labin

Istra

Rivijera Marčana

Istra

Rivijera Medulin

Istra

Rivijera Novigrad

Istra

Rivijera Poreč

Istra

Rivijera Pula

Istra

Rivijera Raša

Istra

Rivijera Rovinj

Istra

Rivijera Središnja Istra

Istra

Rivijera Umag

Smještaj
Povratak na vrh