Smještaj

Međimurje, Kontinentalna Hrvatska - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Međimurje je najsjevernija a ujedno i najmanja hrvatska regija sa svega tri grada ( Čakovec, Prelog i Mursko Središće). Posljednjih nekoliko godina turisti sve više prepoznaju vrijednosti Međimurja kao turističkog bisera, što je čini jednom od najpoželjnijih etno turističkih destinacija. Isto tako njena priroda privlači veliki broj poslovnih tvrtki zbog čega mnoge odabiru Međimurje kao lokaciju za Teambuildinge i retreatove.


Zanimljivosti

Jeste li znali da je međimurskom području, točnije mjestu Peklenica, pronađeno prvo nalazište nafte u Hrvatskoj? Mještani tvrde da je prva koncesija za vađenje nafte na svijetu izdana 1858. godine upravo u Peklenici, što bi je činilo mjestom rođenja naftne industrije. Istraživanje nafte imalo je dalekosežne posljedice koje je utjecalo na današnju turističku ponudu. Tijekom traženja novih nalazišta nafte, iskopavanjem je pronađen izvor podzemnih termalnih voda. Zahvaljujući ovom „slučajnom” otkriću ljekovitih voda, Međimurje je postala prava wellness destinacija.


Jedna od vodećih vinskih regija

Posjet Međimurju ne može biti kompletan bez kušanja nekog od najboljih vina u Hrvatskoj. Najčešće prevladava proizvodnja bijelog vina a najpoznatije sorte su (Graševina, Moslavac, Traminac i dr.). Svakako, ljubitelji crnih vina ovdje će također pronaći nešto za sebe. Najbolji način da doživite svu raskoš Međimurja i da probate neke od domaćih delicija je ako se uputite Vinskom cestom. S preko 20 ucrtanih vinarija ovo je zasigurno jedno od najprepoznatljivijih turističkih proizvoda u Međimurju.


Pročitajte više o...

Dragoslavec

Dragoslavec

Kapelščak

Kapelščak

Smještaj
Povratak na vrh