Smještaj

Prigorje, Kontinentalna Hrvatska - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Protežući se negdje između južnih obronaka Medvednice i Save, Prigorje je malo ruralno područje, prirodno naslonjeno na Zagreb. Osim što se nalazi u blizini glavnog grada Hrvatske Zagreba, Prigorje je područje koje ima dosta toga za ponuditi svojim posjetiteljima.


Samobor

Samobor je slikoviti grad s dugom turističkom tradicijom koji se počeo razvijati još od 1886. godine. Duga povijest, kulturno nasljeđe i lijepo prirodno okruženje i danas ga čini jednim od vodećih destinacija u području Središnje Hrvatske. U gradu se nalaze dobro očuvana zdanja izgrađena u baroknom stilu koje gradu daju prepoznatljivi izgled i zbog kojeg ga mnogi smatraju gradom muzejom. To najbolje potvrđuje činjenica da je na središnjem trgu svaka zgrada dobila status zaštićenog spomenika kulture. Zanimljivu arhitekturu prati jednako zanimljiva gastronomska ponuda. Za vrijeme vladavine Napoleona u gradu su dugo vremena boravili Francuzi. Njihov utjecaj najbolje se osjeti u gastronomiji tj. u aperitivu Bermet – piću koje se priprema od crvenog vina, agruma i raznih trava. Ako vas put nanese Samobor morate probati desert koji se smatra gastro- simbolom Samobora a to su kremšnite. Centralni događaj u godini je tradicionalni Samoborski Fašnik – raskošni desetodnevni karneval koji se održava još od davne 1885. godine i koji privlači veliki broj posjetitelja.


Sveta Nedelja

Sveta Nedelja je mali grad smješten između rijeke Save i grada Samobora a udaljen je oko 15 km od grada Zagreba. Sveta Nedelja je omiljena destinacija za turiste koji žele miran odmor izvan užurbanih gradskih sredina, upotpunjen aktivnostima kao što su vožnja biciklom, ribolov, tenis. Idealno je mjesto i za organiziranje teambuilding evenata. Posljednjih godina ovaj mali grad je postao popularan zbog automobilske industrije, točnije tvrtke Rimac koja je proizvela najbrži električni automobil na svijetu. Središte tvrtke nalazi se upravo u Svetoj Nedelji.

Znamenitosti za posjetiti u Svetoj Nedelji:


  • Dvorac Kerestinec
  • Župna crkva Presvetog Trojstva
  • Kapela Sv. Marije Magdalene
  • Kapela Sv. Roka

Pročitajte više o...

Sveta Nedelja

Sveta Nedelja

Smještaj
Povratak na vrh