Smještaj

Zagorje, Kontinentalna Hrvatska - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Malo područje udaljeno samo pola sata vožnje od Zagreba svojim predivnim zelenim brežuljcima i vinogradima navest će vas da pomislite da se nalazite u bajkovitoj zemlji Shire iz Gospodara Prstenova. S dugom listom aktivnosti, predivnom prirodom, i bogatom gastronomskom ponudom Zagorje se nameće kao odlična vikend destinacija.


Zanimljivosti

Zagorje je bilo jedno od važnih područja u Srednjem vijeku o čemu svjedoče brojni dvorci od kojih svakako treba izdvojiti Trakošćan. Bajkoviti izlet možete upotpuniti posjećivanjem i dvoraca Bežanec, Mihanović, Veliki Tabor, Stubički Golubovec, Sveti Križ Začretje.

Ako želite saznati nešto više o životu prvih ljudi posjetite muzej u Hušnjakovu pored Krapine gdje su pronađeni ostaci Neandertalaca. Predah od razgledavanja možete pronaći u jednom od lokalnih restorana i obiteljskih gospodarstava i kušati najbolje od lokalne gastronomije. Kušajte tradicionalnu puricu s mlincima, domaći sir, i nezaobilazne Zagorske štrukle. Svoj odmor zaokružite opuštanjem u jednom od mnogih Wellness centara. Zagorje je poznato središte zdravstvenog turizma zahvaljujući velikim prirodnim izvorima termalne vode zbog čega skoro svaki hotel ima i vlastiti spa i Wellness centar.


Pročitajte više o...

Gornja Voća

Gornja Voća

Gredice

Gredice

Krapinske Toplice

Krapinske Toplice

Varaždinske Toplice

Varaždinske Toplice

Vinica Breg

Vinica Breg

Smještaj
Povratak na vrh