Smještaj

Zagreb, Kontinentalna Hrvatska - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Glavni grad Hrvatske koji će vas osvojiti na prvi pogled. Izgledom će vas podsjetiti na veće metropole poput Beča ili Praga. Poseban izgled je rezultat primjene različitih arhitektonskih stilova. Od jedinstvene arhitekture i izgleda, do obližnjih prirodnih utočišta i širokog izbora raznih događaja - Zagreb nudi za svakoga ponešto.


Zanimljivosti

Za razliku od mnogih srednjoeuropskih metropola, izgled Zagreba rezultat je fascinantnog spoja klasične austrougarske arhitekture i brutalističke arhitekture koja potječe iz razdoblja socijalizma. Kao i većina metropola u Zagrebu ćete naići na atrakcije kao što su muzeji, povijesne znamenitosti, poznate događaje i festivale i mnogo dobre zabave. Jeste li znali da Zagreb ima najviše muzeja po metru kvadratnom? Nemojte misliti da ćete svoj posjet Zagrebu ograničiti samo na razgledavanje. Jedan od najboljih noćnih provoda koje možete doživjeti u Hrvatskoj, upotpunjen svjetski poznatim festivalima, te izvanredna kulinarska scena koja prati svjetske trendove s lakoćom će upotpuniti vaš raspored.


Gornji grad

Slikoviti srednjovjekovni dio glavnog grada Hrvatske oduševit će vas predivnim izgledom i nezaboravnim pogledom na cijeli grad. Cijelo vrijeme ćete okretati glavu za nekom znamenitošću i pitati se što sljedeće ulice skrivaju, novi park, mjesto za slikanje ili muzej. Nikako ne propustite posjetiti Markov trg i crkvu sv. Marka s predivnim krovom izrađenom u mozaiku.


Metropola s najviše zelenih površina

Kao što je rečeno Zagreb nudi za svakoga ponešto pa tako i osobama koje vole aktivnosti u prirodi. Od velikih zgrada i gradske gužve moguće je pobjeći na obližnju planinu Medvednicu s koje se pruža predivan pogled na zagrebačku panoramu. Ako niste skloni penjanju na planinu svratite do obližnjeg jezera Jarun u kojem se ljeti možete i okupati.


Najbolje lokalno iskustvo

Ako želite saznati nešto više o lokalnim navikama a pritom se i počastiti svježim namirnicama svratite do tržnice Dolac – tržnice koja se nalazi na istom mjestu još od 1930. godine i koja još uvijek opskrbljuje Zagrepčane svježom ribom, mesom, mliječnim proizvodima te voćem i povrćem.

Zagreb - Što raditi, što vidjeti?


Pročitajte više o...

Zagreb

Zagreb

Smještaj
Povratak na vrh