Smještaj

Otok Rab, Kvarner - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Prekrasni otok Rab oduševit će sve svoje posjetitelje jedinstvenom prirodom i pješčanim plažama. U ponudi smještaja moguće je rezervirati većinom apartmane i sobe i to uz plažu, ali svakako da se može pronaći i vila, kuća za odmor ili kuća u robinzonskom stilu. Apartmani i sobe su povoljni, dolaze s privatnom kupaonicom i ostalom opremom koja će vam možda biti potrebna na godišnjem odmoru. Jedinstveni pejzaž otoka Raba i prekrasne duge pješčane plaže ostat će vam zauvijek u sjećanju. Rezervirajte smještaj i priuštite si zasluženi odmor, odmorite uz rapske fjere i viteške igre – jedne od najatraktivnijih događaja na otoku Rabu.

Narodna izreka kaže da je Bog stvorio otok Rab samo za sebe, a vrag je na njega poslao ljude. Ne čudi zato što se "božanski" otok Rab još od doba Rimljana naziva "otokom sreće" – Felix Arba. Odavde je u svijet pošao i Sveti Marin, navodni utemeljitelj državice San Marino. Otok Rab je ljepotom više puta zaslužio važne nagrade (Srebrni cvijet Europe, Plavi cvijet), a u turističke pohode gosti mu hrle već više od 120 godina.


Otok Rab u labirintu povijesti

Osvajači otoka za sobom su ostavili iznimno kulturno i povijesno blago: samostreličarstvo, samostane, četiri zvonika koja se prkosno šepure nad istoimenim gradom. Grad Rab i njegove kamene gradske ulice mame vas na izlet u labirint davno prohujalih vremena Mediterana. U gradskoj jezgri posebno se ističu Gradska loža, nekadašnje središte javnog života, te Knežev dvor kojim dominira kula s lijepim prozorima. U dolini Supetarske Drage naći ćete ostatke benediktinskog samostana i crkve Sv. Petra, jedne od najznačajnijih građevina iz 11. stoljeća na tlu Hrvatske, koja u svom zvoniku čuva najstarije zvono na Jadranu. S poluotoka Lopara možete posjetiti i Goli otok, najozloglašeniji zatvor bivše Jugoslavije iz doba komunizma.


Rab - otok ljubavi

Od posjete britanskog kralja Edwarda VIII. Početkom 20. st., Rab je poznat kao kolijevka naturizma. Omiljena kupališta pobornika tjelesne slobode su Sahara, Stolac i Ciganka. Na "otoku ljubavi", kako se popularno naziva otok Rab, očekuju vas 22 pješčane plaže na poluotoku Loparu. Najljepša među njima je Rajska plaža, duga oko 1500 metara.
Raskoš biljnog svijeta otok Rab je očuvao do danas i ubraja se među najzelenije otoke na Jadranu. Posebno vrijedi posjetiti park Komrčar, jednu od najljepših zelenih oaza na Jadranu, gdje u simbiozi rastu lokalne i egzotične biljke, te Kalifrontu, najveći šumski kompleks na otoku u kojem se krije i šuma Dundo, zaštićeni botanički rezervat.


Otok Rab i njegov viteški duh

Putovanje u povijest neće biti potpuno ukoliko propustite Rapsku Fjeru – koja će vam odškrinuti vrata svijeta starih zanata i domaćih proizvoda otoka Raba. Turniri rapskih samostreličara donose duh viteštva 11. stoljeća, kada su otočani samostrelom branili gradske bedeme.
Ono čime se Rab ponosi je svakako i rapska torta koja potječe iz 12. stoljeća, a posluživana je papama, državnim uglednicima i aristokraciji. Ekološki uzgojene masline, smokve, grožđe i med delicije su karakteristične za Rab. Na jelovniku ćete kao specijalitet dobiti i izvrsnu ribu, prvoklasne škampe te domaću ovčetinu.

Otok Rab - Što raditi, što vidjeti?


Pročitajte više o...

Banjol

Banjol

Barbat

Barbat

Kampor

Kampor

Lopar

Lopar

Mundanije

Mundanije

Palit

Palit

Rab

Rab

Suha Punta

Suha Punta

Supetarska Draga - Donja

Supetarska Draga - Donja

Supetarska Draga - Gonar

Supetarska Draga - Gonar

Supetarska Draga - Gornja

Supetarska Draga - Gornja

Smještaj
Povratak na vrh