Smještaj

Karlobag, Kvarner - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Malo mjesto smješteno podno Velebita pravi je spoj Mediterana i kontinenta, kristalnog mora i najvećeg planinskog masiva u Hrvatskoj do kojeg ima tek nekoliko minuta vožnje.
Karlobag je definicija destinacije u kojoj možete iskusiti potpuni mir. Razlog? Mjesto se nalazi na izoliranoj poziciji, a kako bi došli do prvih većih gradova potrebno je proći oko 50 km Jadranske magistrale. Naime najbliže mjesto je Starigrad, udaljen 48 km, a slijede Senj (64 km), Zadar (93,5 km) i Rijeka (128 km). To čini Karlobag idealnim za one koji žele napustiti gradske gužve i napuniti baterije na odmoru.


Što raditi u Karlobagu?

Ako vam je uz punjenje baterija na odmoru potrebna i određena aktivnost da suzbije rutinu, svratite do obližnje crkve sa samostanom sv. Josipa koja je sagrađena u 18. st. Samostan posjeduje knjižnicu s teološkom literaturom iz 16., 17. i 18. stoljeća. Ako šetate Karlobagom primijetit ćete veći broj bunara rađenih u kamenu. Ti bunari (popularno znani kao „Šterne) su prije postojanja vodovodne mreže bili jedini izvor pitke vode na ovom području.
Zanimljivo je da su Šterne bile i mjesto okupljanja i druženja lokalnog stanovništva kroz povijest. Danas se smatraju kulturnom baštinom. Nakon razgledavanja opustiti se možete na poznatoj pješčanoj plaži Tatinja koja se smjestila u uvali na sjevernom ulazu u Karlobag.

Okolna mjesta u okolici Karlobaga koja trebate posjetiti:


  • Cesarica
  • Ribarica
  • Lukovo Šugarje
  • Barićeva Draga

Pročitajte više o...

Barić Draga

Barić Draga

Cesarica

Cesarica

Ribarica

Ribarica

Smještaj
Povratak na vrh