Smještaj

Vodič - Uvale

Razvedena hrvatska obala pravi je raj za ljubitelje uživanja u osamljenim uvalama. Mali morski zaljevi približno kružna presjeka najčešće su slabo naseljeni. Tu i tamo krasi ih kakva kamena kućica koja je ranije služila kao vikendica lokalnim stanovnicima. U većim uvalama smjestila su se naselja koja su i dalje intimnija od većih pomorskih gradova. Uvale su i sigurna luka nautičarima na njihovim putovanjima nepreglednim jadranskim labirintom otoka i mora.


Otočke uvale s najljepšim morem

"Najljepše more je na otocima," reći će vam svaki stanovnik obale. Osim što prozirno more omogućuje pogled do bujnog života u morskim dubinama, uvale će vas ugostiti u intimnoj atmosferi samo vašeg komadića raja.

Mnoštvo uvala nudi otok Hvar. Ovaj razvedeni hrvatski biser, iako je svjetski poznata turistička destinacija, i dalje čuva uvalu samo za vas. Na vama je da odaberete "svoju" koja će vam, osim plaža, ponuditi i pristan za brodicu, osamu, pogled na božansku prirodu u aromaterapeutskim mirisima lavande, bora i oleandra, dok će vam šumovita hvarska uvala Vrboska i kamene kućice uvale Torac predočiti nesvakidašnje kulise sklada prirode i ruralne arhitekture.

Uvala Božava na Dugom otoku okupat će vas u tirkizno plavom moru, a sitan bijeli pijesak na plaži Saharun pružit će vam ugođaj tropskih mora. Ljepotom im konkurira i uvala Soline na jugozapadnom dijelu otoka koja se spominje već u 12. stoljeću, a pogodna je za sidrenje jahti i brodova.

Vela Farska na južnoj strani otoka Brača okružit će vas mediteranskom vegetacijom i prekrasnom šljunčanom plažom. Uvala Osibova, jedna u nizu bračkih uvala s intimnom atmosferom, kristalno čistim morem, netaknutom prirodom idealna je za miran odmor.


Kvarnerske uvale s podmorskim blagom

Otok Lošinj, s razlogom prozvan otokom vitalnosti, omogućit će vam bijeg od svakodnevice u tišinom i zelenilom okruženu uvalu Studenčić, dok mir stoljetnog maslinika jamči potpunu relaksaciju i odmor.

Čarobne uvale otoka Paga kriju podmorska blaga daleke prošlosti. Na dnu uvale Caska leži potopljeni grad, dok uvala Vlaška Mala razveseljava ronioce s ostacima tereta trgovačkoga broda iz 1.st. pr. Kr.


Dalmatinski biseri

Vela Papratna, Crkvice, Vučine, Vodice, Dingač, Postup i brojne druge uvale krase poluotok Pelješac. Zelene šume, kamene crkve i kuće izgrađene u tradicionalnom mediteranskom stilu dodatno obogaćuje pogled na susjedne otoke Mljet i Korčulu.

Na razvedenoj obali otoka Mljeta ističe se uvala Saplunara, zastićeni rezervat prirodnih rijetkosti sa samoniklim šumama pinija. Zaljev se proteže kilometar uz obalu, a na prostranim plićinama more se ljeti ugrije preko 28 stupnjeva Celzijevih. U mljetskim uvalama s kristalno čistim morem, lijepim pješčanim plažama uživat ćete u ljepoti prirode i nepomućenome miru.

Uvala Bratinja Luka na otoku Korčuli s najbližim turističkim sadržajima na 10-tak kilometara udaljenosti, poudit će vam odmor u istinskom robizonskom stilu.


Pročitajte više o...

Srednja Dalmacija

Otok Brač

Kvarner

Otok Cres

Srednja Dalmacija

Otok Drvenik

Sjeverna Dalmacija

Otok Dugi otok

Srednja Dalmacija

Otok Hvar

Južna Dalmacija

Otok Korčula

Južna Dalmacija

Otok Lastovo

Kvarner

Otok Lošinj

Južna Dalmacija

Otok Mljet

Kvarner

Otok Pag

Sjeverna Dalmacija

Otok Pašman

Sjeverna Dalmacija

Otok Ugljan

Srednja Dalmacija

Otok Vis

Srednja Dalmacija

Otok Čiovo

Srednja Dalmacija

Otok Šolta

Sjeverna Dalmacija

Otok Žut

Sjeverna Dalmacija

Otočje Kornati

Sjeverna Dalmacija

Otočje Žirje

Srednja Dalmacija

Rivijera Omiš

Južna Dalmacija

Rivijera Pelješac

Sjeverna Dalmacija

Rivijera Primošten

Sjeverna Dalmacija

Rivijera Rogoznica

Srednja Dalmacija

Rivijera Trogir

Smještaj
Povratak na vrh