Тип размещения
101 Plava zastava na Jadranu!

101 Plava zastava na Jadranu!

Опубликовано: 09 июля 2012 г.

Hrvatsku obalu krasi čak 101 Plava zastava! Iako Jadransko more slovi kao jedno od najljepših i kontrole mora potvrđuju njegovu čistoću, 101 Plava zastava, međunarodno priznanje za ekologiju i očuvanje okoliša, garantira vam očuvanu okolinu, čistoću mora i plaže, dobro uređenje i visoku kvalitetu usluge na Jadranu.

Ovom svjetski poznatom priznanju putnici vjeruju, a destinacije se njime ponose. Zbog toga turisti često odlučuju provesti odmor upravo na nekoj od plaža s Plavom zastavom. Na hrvatskoj obali Jadrana možete pronaći plažu prema vlastitom ukusu: šljunčanu, pješčanu, kamenu, stjenovitu, malu, veliku, divlju ili uređenu, a zajednička im je čistoća mora te iskonski mediteranski ugođaj.

Budući da se priznanje dodjeljuje nakon zadovoljavanja strogo definiranih kriterija i to samo za jednu sezonu, Plava zastava jamči aktualnost navedenih karakteristika nagrađene plaže.

Kako biste lakše odabrali vašu destinaciju za ljeto 2012., izdvajamo 10 plaža ovjenčanih Plavom zastavom među kojima se možda nalazi i vaša, dok pregled svih Plavih zastava na Jadranu možete pogledati na službenim stranicama programa Plave zastave.

1. Plava plaža, Vodice – Ne zna se je li plaža dobila ime po plavom moru ili upravo po Plavoj zastavi. Ova šljunčana i betonirana plaža smještena je u samom centru Vodica, a do nje ćete lako doći ulicom koja je zatvorena za promet vozilima. Pristup je prilagođen i osobama u invaliditetom. Plažu ljeti čuvaju spasitelji, dok će brojni objekti za sport i zabavu učiniti vaš odmor u Vodicama nezaboravnim.

2. Plaža Zlatni rat, Bol – Na južnoj strani otoka Brača, plaža Zlatni rat postala je prepoznatljiv simbol hrvatskoga turizma. Izduženi šljunčani jezičac, koji pod utjecajem različitog vjetra mijenja smjer svog vrha, osvaja posjetitelje diljem svijeta, a osvojio je i Plavu zastavu. Ulaz na plažu je besplatan, a njezina posebnost je prepoznata pa je plaža zaštićena zakonom i proglašena prirodnim spomenikom.

3. Plaža Nikolina, Baška Voda – Plaža Nikolina još je jedan biser Makarske rivijere. To je ujedno i glavna plaža Baške Vode koja se proteže duž uskog obalnog pojasa. Prekrivena šljunkom, a nude se i mogućnosti iznajmljivanja različitih rekvizita za plažu i sport.

4. Plaža Borik, Zadar – Kombinacija kamenih ploča, šljunka, betona i trave uistinu može zadovoljiti svačiji ukus. Udaljena od Zadra samo 1 km, plaža Borik nudi različite ugostiteljske objekte i bazen, dok je područje oko plaže pošumljeno stablima borova i masline. Pristup je prilagođen osobama s invaliditetom, a spasitelji su na plaži od 8 do 19 sati.

5. Plaža Medena, Seget Donji – Plaža Medena samo je 4 km udaljena od Trogira. Prekrivena je šljunkom i pijeskom s manjim područjem betona predviđenim za sunčanje. Okružena je borovom šumom i najrazličitijom sportskom ponudom: Centrom Vodenih sportova, teniskim igralištima, nogometnim i košarkaškim igralištem, terenom za odbojku na pjesku i vodenim toboganom.

6. Plaža Sv. Andrija Crveni otok, Rovinj – Kamenita plaža prekrivena oblucima smjestila se na južnoj strani otoka. U blizini se nalaze restoran, bazen, mini golf tereni i ronilački centar. Jedan dio obale zasut je šljunkom te je pogodan za djecu i starije osobe.

7. Plaža Crnika Lanterna, Poreč Poreč - Na sjeveru Poreča možete se okupati na plaži Crnika dugoj 300 metra. Stjenovita i kamenita plaža stapa se u krajolik koji odiše divljinom za sve one koji se žele odmaknuti od gradske vreve. Pristup moru olakšan je postavljenim stepenicama na više mjesta koje vam osiguravaju siguran ulazak u more.

8. Plaža Zrće, Novalja – Zrće je duga šljunčana plaža blizu grada Novalja, smještena na sjeveroistočnom dijelu otoka Paga. Plaža je omiljena među stranim turistima najviše zbog cjelodnevnih zabava u klubovima na plaži.

9. Plaža Dražica, Krk - Atraktivna gradska plaža prekrivena je pješčanim pokrivačem i djelomično stjenovita. Cijela uvala je posebno lijepa i okružena borovom šumom s betoniranim putevima, te brojnim turističkim sadržajima. Odnedavno je u ovoj uvali prilagođen i označen dio namijenjen kupačima koji na plažu žele povesti i svoje kućne ljubimce.

10. Plaža Vela plaža, Baška - U uvali na otoku Krku proteže se duga šljunčana Vela plaža, koja je nagrađena Plavom zastavom. Na njoj će svatko naći svoj kutak za odmor ili zabavu. Neki dijelovi plaže su pješčani gdje će zabavu pronaći djeca. Mlade će privući ritmovi glazbe iz atraktivnih barova na plaži, dok su vam na raspolaganju i brojne aktivnosti na moru.

Тип размещения
Вернуться наверх