Smještaj

Poreč, Istra - Top znamenitosti i mjesta za odmor

U ovoj se rivijeri zelenilo šuma i vinograda zavodljivo isprepliće sa plavetnilom Jadranskog mora.
Najpoznatija i najpopularnija destinacija je gradić Poreč koji svojim posjetiteljima nudi nezaboravnu zabavu u noćnim klubovima ali i pozamašnu dozu povijesti (spomenimo samo Eufrazijevu baziliku koja je dio UNESCO-ve svjetske baštine).
Od našeg smještaja u rivijeri Poreč izdvajamo apartmane i kuće u kojima su kućni ljubimci dobrodošli, kao i klimatizirane apartmane.

Rivijera Poreč
jedno je od rodnih mjesta hrvatskog turizma. Prije više od stoljeća i pol austrijski plemići plovili su svojim jahtama duž jadranske obale, pristajući u Poreču i mnogim drugim lukama koje će kasnije otvoriti svoja vrata posjetiteljima sa svih strana svijeta. Tradicija gostoprimstva s vremenom je samo ojačala, kako u Poreču, tako i u mjestima koja ga okružuju. Rivijera Poreč i dalje prednjači pred drugim slavnim ljetovalištima Hrvatske.


Rivijera Poreč više je od samog Poreča

Istovremeno, brojna sela duž iznimno razvedene obale nude mogućnost bajkovito spokojnog odmora, nerazdvojnog od same ideje Mediterana. Jedno takvo mjesto je Funtana, čije je ime nekoć bilo Fontane di Pace, ili Izvori Mira. Svakom je posjetitelju jasno da to ime nije dano bez razloga. Nedaleko odatle, mirno, malo naselje Stari Červar nudi spektakularne poglede sa svoje blage uzvisine, uokvirene vinogradima, maslinicima te hrastovim i borovim šumarcima. U obližnjem priobalnom mjestu Kukci iskusni kapetan u ljetnim mjesecima otkriva posjetiteljima sve tajne jedrenja. Gradić Vrsar, pored uobičajenih turističkih atrakcija, nudi naturistički kamp Koversada, najveću takvu ustanovu u Europi, a navodno i najstariju. Ovaj je gradić dvaput posjetio slavni pustolov Casanova, po kojem je nazvan “festival ljubavi” koji se tu održava krajem lipnja.


Novi otkucaji starog srca Rivijere Poreč

No, središte Rivijere Poreč nalazi se, naravno, u istoimenom gradu. Broj mu se stanovnika tijekom sezone udeseterostruči. Posjetitelji tada hrle u Eufrazijevu baziliku (na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine) diviti se sjajnim bizantinskim mozaicima i arhitekturi. Starorimski trg Marafor i obližnji Neptunov Hram živopisno donose duhove prošlosti. Uz Peterokutnu i Okruglu kulu, to su znamenitosti Poreča koje ne smijete propustiti. Brojna ljetna događanja, od jazz festivala to auto-moto utrka, ostavit će vas bez daha – ako za njih budete imali vremena pored uživanja u suncu i moru.


Rivijera Poreč – od podzemlja do rajskih visina

Uspijete li barem na trenutak odoljeti vodnom beskraju, Rivijera Poreč ponudit će vam neke od najvećih bogatstava Zelene, kontinentalne, Istre. Podzemne pećinske čarolije Baredina i Markovih Špilja su samo najpoznatija među njima. Tražili vi obilaske s vodičem ili prilike za samostalno istraživanje izvan utabanih staza, čudesa Rivijere Poreč, pod nebom plavijim od mora, ne mogu vas ne dirnuti u dušu, baš kao i tolike druge.

Poreč - Što raditi, što vidjeti?


Pročitajte više o...

Bašarinka

Bašarinka

Buići

Buići

Cancini

Cancini

Filipini

Filipini

Flengi

Flengi

Funtana

Funtana

Kukci

Kukci

Mugeba

Mugeba

Nova Vas

Nova Vas

Poreč

Poreč

Stranići

Stranići

Tar

Tar

Vabriga

Vabriga

Valkarin

Valkarin

Varvari

Varvari

Vrsar

Vrsar

Červar

Červar

Červar - Porat

Červar - Porat

Smještaj
Povratak na vrh