Smještaj

Podravina, Kontinentalna Hrvatska - Top znamenitosti i mjesta za odmor

Podravina obuhvaća područje između rijeke Drave (uz granicu s Mađarskom) te pobrđa Bilogore i Kalnika na jugu. Neograničeno prirodno bogatstvo, bogata kultura i tradicionalne vrijednosti koje se najbolje ogledaju kroz prizmu folklora, slikarstva i gastronomije čine Podravinu jednom od najprivlačnijih turističkih destinacija Kontinentalne Hrvatske.


Zanimljivosti

Iako mnogi ovaj dio kontinentalne Hrvatske smatraju izrazito ravnim, Podravina je područje koje obiluje brežuljcima. Tu se nalazi i najviši vrh istočnog dijela Hrvatske – 953 m na Papuku koji je ujedno i park prirode zaštićen od strane UNESCO-a. Uz planinarenje kroz netaknutu prirodu ovdje se možete okušati i u foto safariju gdje svojim fotoaparatom možete zabilježiti najbolje od prirodnog i životinjskog svijeta.

Kada govorimo o gastronomiji preporučuje se da posjetite neku od vinskih cesta. Na vinskoj cesti nalaze se mnoge vinarije u kojoj će vas dočekati raspoloženi domaćini. Osim što će vas ponuditi vrhunskim vinom ispričat će vam sve detalje vezane uz lokalnu gastronomiju. Inače na gastronomiju u Podravini uvelike je utjecala austrijska i mađarska kuhinja. U tradicionalnim objektima i restoranima će vas dočekati ponuda autentičnih i svježe pripremljenih jela od ribe i divljači.


Smještaj
Povratak na vrh